Vuoden 2023 verokortit

Työttömyyskassa saa 1.2.2023 voimaan tulevat verotiedot suoraan verottajalta, joten verokorttia ei tarvitse lähettää työttömyyskassalle. Työttömyyskassa saa verotiedot suoraan verottajalta, jos olet ollut Erityisalojen Toimihenkilöiden työttömyyskassan jäsen joulukuussa 2022. Verottajan ohjeistuksen mukaan työttömyysetuudesta pidätetään veroa vähintään 25 prosenttia, jos veroprosentti on laskettu palkkaa varten. Halutessasi voit tilata verottajalta muutosverokortin etuutta varten, jolloin veroa pidätetään verokortissa olevan prosentin verran.

Muutosverokortin tiedot välittyvät sähköisesti verohallinnolta työttömyyskassalle. Jos muutosverokortti on myönnetty työttömyyskassan etuutta varten, ennakonpidätys suoritetaan verokortissa määrätyn ennakonpidätysprosentin mukaan. Sen sijaan palkkaa varten myönnetyn muutosverokortin ennakonpidätys on aina vähintään 25 prosenttia.

Kätevimmin saat tilattua uuden muutosverokortin osoitteesta: www.vero.fi/henkiloasiakkaat/verokortti-ja-veroilmoitus/verokortti/tyottomyyspaivaraha/. Muutosverokortti lähetetään sähköisesti verottajalta työttömyyskassalle.

Kun kirjaudut OmaVeroon, sinun täytyy tunnistautua sähköisesti. Tarvitset esimerkiksi verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen.