Oletko aloittanut osa-aikatyössä?

Työtilanteet voivat muuttua joskus yllättäen ennalta arvaamatta. Sinulla on tukenasi ETTK:n työttömyyskassa, joka auttaa tuomalla taloudellista turvaa ja vakautta muutokseen

Toimi näin, jos olet aloittanut osa-aikatyön tai olet osittain työssä.

Heti

1. Ilmoita TE-toimistoon muutoksista työnhaussa

Ilmoita TE-toimistoon, jos olet aloittanut osa-aikatyön tai yritystoiminnan. Voit hakea soviteltua päivärahaa samoin kuin ansiopäivärahaa muutenkin.

Lisätietoja työnhakijaksi ilmoittautumiseen

Tunnistautumiseen tarvitset pankkitunnukset tai mobiilivarmenteen.

TE-toimistoon ei tarvitse toimittaa asiakirjoja ilmoittautumisen yhteydessä, vaan TE-toimisto pyytää lisätietoja tarvittaessa.

Ole huolellinen, kun teet ilmoittautumista. Vastaa palvelutarpeen arviointiin ja tee työnhakusuunnitelma. Kysyttäessä, ilmoita olevasi työmarkkinoiden käytettävissä ja että olet valmis hakemaan ja vastaanottamaan kokoaikatyötä. Tämä voi tuntua oudolta, mutta valmius kokoaikatyön vastaanottamiselle on myös osittain työllistyneen velvollisuus ja työvoimapoliittinen edellytys ansiopäivärahan maksamiselle.”


2 Viikkoa

2. Lähetä meille päivärahahakemus

Haettava jakso määräytyy työn palkanmaksujakson mukaan ja se voi olla joko neljä kalenteriviikkoa tai kalenterikuukausi. Jos olet hakenut päivärahaa jo aiemmin, voit jatkaa hakemista samassa rytmissä. Muutamme hakujaksoa tarvittaessa.

Lisätietoa päivärahahakemukseen

Merkitse hakemukseen:

– Tehdyt työpäivät työtunteineen. Jos olet tehnyt työtä useammalla työnantajalla, erittele työt päiväkohtaisiin tietoihin ja ilmoita tiedot palkanmaksupäivistä

– Tieto saamastasi palkkatulosta ja palkanmaksupäivästä hakujakson ajalta.

– Yritystoiminnan tunteja ei tarvitse täyttää hakemukselle.

Liitä hakemukseesi:

– Kopio työsopimuksesta, kun olet aloittanut työsuhteen

– Sinun ei tarvitse liittää palkkalaskelmaa hakemukseesi, sillä työttömyyskassa saa työnantajan ilmoittamat palkkatiedot suoraan tulorekisteristä. Jos tulorekisterin tiedot ovat puutteelliset, pyydämme sinulta lisätietoja, esimerkiksi palkkatodistusta tai -laskelmaa

– Palkkalaskelma, jos kuitenkin olet saanut ansiotuloa yritystoiminnasta hakujakson aikana. Ilman palkkatietoja emme voi käsitellä hakemusta. Palkkatiedot täytyy toimittaa myös 300 euron suojaosan* alittavista tuloista.


2 Viikkoa

3. Hakemuksesi käsittely

Päivärahahakemuksesi on käsittelyssä ja pyrimme saamaan siitä sinulle päätöksen mahdollisimman pian. Tarvittaessa pyydämme sinulta tarkennuksia / liitteitä hakemukseen. lähetämme tiedon päätöksestä e-Asiointiin, Jos et huomaa sitä sieltä 7 vrk kuluessa lähetämme tiedon päätöksestä postitse. Maksatus tapahtuu päätöstä seuraavana arkipäivänä.

Lisätietoa hakemusten käsittelystä

Työttömyyskassa antaa lopullisen päätöksen päivärahan määrästä vasta sitten, kun hakemus on käsitelty, arvioita päivärahan määrästä ei voida antaa.

Jos haluat, voit itse arvioida tulevan päivärahasi määrän kassan nettisivuilla olevalla päivärahalaskurilla

Hakemusten käsittelytilannetta voit seurata ETTK:n etusivulta sekä oman hakemuksesi tilannetta eAsioinnissa.

Ethän hidasta käsittelyä tiedustelemalla etuuden määrää tai maksatuspäivää.


Kuukausittain

4. Työttömyyden jatkuessa

Jos työttömyytesi jatkuu, lähetä meille päivärahahakemus palkanmaksujakson mukaisesti, (kalenterikuukausi, kuukausi tai 4 kalenteriviikkoa).

Muista pitää koko ajan työnhakusi voimassa TE-toimistossa, se on edellytyksenä päivärahojen maksamiseen.

Lisätietoa päivärahahakemukseen

Jatkohakemus kannattaa lähettää aina heti hakujakson päätyttyä, vaikka et olisi saanut päätöstä edellisestä hakemuksestasi.

Muista ilmoittaa kaikista muutoksista erikseen työttömyyskassalle ja TE-toimistolle. Muutosten ilmoittamatta jättäminen saattaa johtaa takaisinperintätoimenpiteisiin ja hallinnollisiin tai rikosoikeudellisiin seuraamuksiin.

Miten nopeasti saan päivärahaa?

Ensimmäinen päivärahahakemus otetaan käsittelyyn noin kahden viikon kuluessa siitä, kun se saapuu meille. Kun lähetät hakemuksen sähköisesti eAsiointipalvelun kautta, ei aikaa kulu postin kulkuun.

Käsittelytilanne

Käsittelemme paraikaa hakemuksia, jotka ovat saapuneet

Ensihakemukset

29.9.2023

Jatkohakemukset

30.9.2023

eAsiointi

Jäsenpalvelussamme voit hoitaa hakemusasiat kellonajasta riippumatta.

Päivärahalaskuri

Ansiopäivärahan suuruus riippuu aiemmista tuloistasi. Tilillesi maksettavaan summaan vaikuttavat:

  • Mahdolliset työttömyyden aikaiset tulot
  • Sinulle mahdollisesti maksettavat muut sosiaalietuudet
  • Huollettavien lukumäärä
  • Veroprosentti